Coffeec Cold Brew

7 položek celkem

Cold Brew – káva připravovaná za studena

Je to vůbec možné? Ano, je!

Cold Brew Coffee všeobecně patří v současné době mezi nejšetrnější úpravy kávy a povzbudí i ty s labilními žaludky.

Nový způsob přípravy kávy probíhá namáčením nahrubo namletých kávových zrn ve vodě o pokojové teplotě po dobu 12-24 hodin. Odborně se tenhle proces jmenuje macerace neboli louhování. Vznikne tak kávový koncentrát, který smícháte se studenou vodou nebo mlékem a připravíte si dokonale jemný a lahodný šálek kávy.

Ochutnejte Coffec - Nealkoholický nápoj z kávy a vody, bez cukru a konzervantů 

Proč káva připravovaná za studena získává svoji velkou oblibu?

  • Je mnohem méně kyselá než káva připravovaná za tepla

Kyselost běžné kávy může způsobit pálení žáhy a také poškození zubů a žaludeční sliznice. Nižší kyselost studené kávy je také lepší pro udržení rovnováhy pH v těle.

  • Je sladší a jemnější

 Kávová sedlina není vystavena vysokým teplotám, káva připravená za studena obvykle chutná aromatičtěji a méně hořce. Pokud máte rádi sladkou kávu, můžete použít méně cukru. To se vždycky hodí, že. Také její chuť vynikne přidáním mléka nebo nemléčných nápojů – ovesné, mandlové mléko

  • Snadno si připravíte ledovou cold brew kávu s různými příchutěmi

Stačí přidat studenou vodu a led ke koncentrátu, případně džus nebo kapku alkoholu.