Coffeec Cold Brew
Cold Brew – káva připravovaná za studena
Je to vůbec možné? Ano, je!
Cold Brew Coffee všeobecně patří v současné době mezi nejšetrnější úpravy kávy a povzbudí i ty s labilními žaludky.
Nový způsob přípravy kávy probíhá namáčením nahrubo namletých kávových zrn ve vodě o pokojové teplotě po dobu 12-24 hodin. Odborně se tenhle proces jmenuje macerace neboli louhování. Vznikne tak kávový koncentrát, který smícháte se studenou vodou nebo mlékem a připravíte si dokonale jemný a lahodný šálek kávy.
Ochutnejte Coffec - Nealkoholický nápoj z kávy a vody, bez cukru a konzervantů
Proč káva připravovaná za studena získává svoji velkou oblibu?
- Je mnohem méně kyselá než káva připravovaná za tepla
Kyselost běžné kávy může způsobit pálení žáhy a také poškození zubů a žaludeční sliznice. Nižší kyselost studené kávy je také lepší pro udržení rovnováhy pH v těle.
- Je sladší a jemnější
Kávová sedlina není vystavena vysokým teplotám, káva připravená za studena obvykle chutná aromatičtěji a méně hořce. Pokud máte rádi sladkou kávu, můžete použít méně cukru. To se vždycky hodí, že. Také její chuť vynikne přidáním mléka nebo nemléčných nápojů – ovesné, mandlové mléko
- Snadno si připravíte ledovou cold brew kávu s různými příchutěmi
Stačí přidat studenou vodu a led ke koncentrátu, případně džus nebo kapku alkoholu.